NEA KΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Την Παρασκευή 29/3/2019 και ώρα 13:25 θα δοθεί η βαθμολογία του 2ου τριμήνου των μαθητών  των Γ,Δ,Ε,ΣΤ τάξεων και θα γίνει ενημέρωση των γονέων για τις τάξεις Α και Β.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

σκοπός του σχολείου είναι και η κοινωνικοποίηση των μαθητών μας και η εκπαίδευσή τους ώστε να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας που ζουν.

Βοηθήστε και προτρέψτε τα παιδιά σας να παίρνουν μέρος στις δράσεις του σχολείου.

Είναι σημαντικό για τους μαθητές να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες για να κατανοήσουν ότι το σχολείο είναι κοινότητα μέσα στην οποία μπορούμε να έχουμε πολλές δραστηριότητες οι οποίες μας ευχαριστούν και μας μαθαίνουν τη χαρά της συνεργασίας, της συμμετοχής, της δημιουργίας και της ευγενούς άμιλλας.

Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε ώστε η νέα γενιά να έχει  οράματα, ενδιαφέροντα, αξίες και στάσεις και να ξέρει να δημιουργήσει μια καλύτερη κοινωνία για να ζήσει.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

 

 

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ   ΜΑΣ   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  

Στο σχολείο μας  για τέταρτη  συνεχή χρονιά διενεργείται ένας διαγωνισμός για όλους τους μαθητές του σχολείου ως εξής: Κάθε 15 μέρες ανακοινώνονται θέματα στον πίνακα του διαγωνισμού για κάθε τάξη και οι μαθητές που θέλουν προαιρετικά παίρνουν μέρος σ’αυτόν απαντώντας και ρίχνοντας τις απαντήσεις τους σε ένα κουτί. Κάθε φορά βραβεύονται οι καλύτερες εργασίες από κάθε τμήμα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς όποιος μαθητής  έχει βραβευτεί   τις περισσότερες φορές παίρνει ένα δώρο.

Ο σχολικός διαγωνισμός θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5/11/2018.

 

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ    

Ξεκινάμε και φέτος τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί  κάθε Παρασκευή  στο πρώτο και δεύτερο διάλειμμα.

Μπορείτε να δανείζεστε όποιο βιβλίο θέλετε για 15 μέρες και μετά να το επιστρέφετε. Όταν θέλετε να δανειστείτε ένα βιβλίο θα απευθύνεστε ή στην κ. Σερέτη Ασημίνα ή στη διευθύντρια του σχολείου.

Διαβάστε και ανακαλύψτε το θαυμαστό κόσμο των βιβλίων.            

 

Παίζουμε ΣΚΑΚΙ ?

Το σκάκι μας είναι έτοιμο! Τα πιόνια είναι στη θέση τους !  

Όλοι μπορούν να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό διάλειμμα παίζοντας ΣΚΑΚΙ κάθε Τρίτη,

 

                                                           

24o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΙΛΙΟΥ   

  ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σκοπός του σχολείου είναι η ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη των πνευματικών, σωματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών. Η δημιουργία ισορροπημένων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες. Οι κανόνες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στην σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η αγωγή υγείας κ.λπ. Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται μερικοί από αυτούς τους κανόνες.

  • Η φοίτηση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτική.
  • Οι μαθητές τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος – ιδίως τηρούν την ώρα έναρξης των μαθημάτων και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης (πρωινή προσευχή, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, εκδρομές κ.ά.).
  • Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ.ά.).
  • Σε περίπτωση ασθενείας κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, μετά από απουσία τριών (3) ημερών, χρειάζεται ιατρική βεβαίωση.

·         Αν ο μαθητής για  κάποιο λόγο  πρέπει να αποχωρήσει νωρίτερα από τη λήξη των μαθημάτων πρέπει να υπογράψει σχετική δήλωση για πρόωρη αποχώρηση αυτός που θα παραλάβει το μαθητή.

·         Η άφιξη των μαθητών το πρωί γίνεται από τις 8.00 από την είσοδο του σχολείου.

·         Το κουδούνι χτυπάει 8:15 το πρωί.

·         Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος και όχι στη διάρκεια του 1ου διδακτικού δίωρου.

·         Οι ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί, αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν  στο προαύλιο και  αποχωρούν.

·         Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς-κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.

·         Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.

·         Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο, και μόνο αν χρειάζεται να πάνε στο κυλικείο ή στην τουαλέτα μπαίνουν στο κτίριο. Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του.

·         Οι μαθητές παίζουν χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους που βρίσκονται στο προαύλιο.

·         Οι κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης. Εκείνος ορίζει ημερομηνία κι ώρα τακτικής συνάντησης κι επικοινωνίας. Σε περίπτωση ανάγκης ο γονέας ή κηδεμόνας μπορεί να επισκεφτεί τον εκπαιδευτικό ή τη διευθύντρια του σχολείου  αφού πρώτα  ενημερώσει τηλεφωνικά για την επίσκεψή του.

·         Οι γονείς και κηδεμόνες διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές (ή αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων της κεντρικής εισόδου ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του σχολείου) κι ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

·         Οφείλουν ακόμη να γνωστοποιούν στο δάσκαλο της τάξης και στο διευθυντή κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή. Το προσωπικό και η διεύθυνση του σχολείου θα βοηθήσουν με τον προσφορότερο τρόπο.

·         Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε το δάσκαλο της τάξης ή τη διευθύντρια του σχολείου οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα.

·         Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς να έχει πάρει άδεια.

·         Σε περίπτωση απουσίας μαθητή είναι καλό να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο, όπως επίσης και το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια ιδιαίτερα σε περίπτωση μακρόχρονης ή επαναλαμβανόμενης απουσίας.  Οπωσδήποτε είναι απαραίτητο να ενημερώνει ο κηδεμόνας το σχολείο αν ο μαθητής προσβληθεί από μεταδοτική ασθένεια και δε φέρνει το μαθητή σχολείο μέχρι να γίνει απόλυτα καλά. Το τηλέφωνο του σχολείου 2102614372  είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι οι δάσκαλοι έχουν τα  σωστά τηλέφωνά σας.

·         Σε περίπτωση που οι γονείς κάποιου μαθητή είναι διαζευγμένοι ή σε διάσταση θα πρέπει το σχολείο να ενημερωθεί για την κηδεμονία. Οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε καλό κλίμα συνεργασίας σχολείου οικογένειας.

·         Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας και οι μαθητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να μη δημιουργούν ζημιές και καταστρέφουν το κτίριο. Όταν μαθητής προκαλέσει φθορά στο κτίριο οφείλει ο κηδεμόνας του να την αποκαταστήσει.

 
   

·         Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα.

·         Η χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων, με βάση σχετική νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται για τους μαθητές ούτε στο χώρο του σχολείου ούτε και στις εκδρομές. Επίσης δεν επιτρέπονται ηλεκτρονικά παιχνίδια ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Κάθε κινητό που εντοπίζεται θα παρακρατείται από τη Διεύθυνση και θα παραδίδεται στον κηδεμόνα του μαθητή. Αν κάποιος κηδεμόνας θέλει να επικοινωνήσει με το μαθητή μπορεί να το κάνει τηλεφωνώντας στο σχολείο. 

 

Διαβάστε περισσότερα: https://24dim-iliou.webnode.com/%ce%bd%ce%ad%ce%b1/

 

 

 Η σκακιστική  ομάδα  του σχολείου μας  πήρε το χρυσό μετάλλιοστο Δημοτικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Δήμου Ιλίου και την 4η θέσηστο Διαδημοτικό πρωτάθλημα Δυτικής Αθήνας (3-4 -2016) και την 16η στο Παναττικό Πρωτάθλημα ! Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στο γυμναστή του σχολείου μας κ. Πρέκα Δημήτρη που ενθαρρύνει την ομάδα !!!

Η ομάδα μας αποτελείται από

1η σκακιέρα-Κατσιάλος Σπύρος- Θαδδαίος (Δ  τάξη)
2η σκακιέρα-Λίτης Αριστοτέλης (ΣΤ τάξη)
3η σκακιέρα- Μηναδάκης Γιάννης (ΣΤ τάξη)

4η σκακιέρα- Ουρανού Μελίνα (Δ  τάξη)

Αναπληρωματικός-Ουρανός Νικόλαος (Β τάξη)