NEA KΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.doc (83968)

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

στην 13249/Δ231-1-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ  αναφέρονται τα παρακάτω:

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019,οι Κινεζικές αρχές ενημέρωσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) σχετικά με συρροή περιστατικών πνευμονίας άγνωστης αιτιολογίας, που εκδηλώθηκε στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubei στην Κίνα. Στις 7 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η απομόνωση ενός νέου ιού από κλινικά δείγματα των ασθενών, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το παθογόνο αίτιο της συρροής. Ο νέος ιός, ο οποίος πήρε το προσωρινό όνομα 2019-nCoV, ανήκει στην οικογένεια των κοροναϊών, στην οποία ανήκουν ιοί που προκαλούν λιγότερο σοβαρή νόσο, όπως το κοινό κρυολόγημα, αλλά και άλλοι που προκαλούν σοβαρότερη νόσο, όπως οι ιοί SARS-CoV και MERS-CoV. Περιστατικά λοίμωξης από το νέο κοροναϊό έχουν καταγραφεί  κυρίως στην Κίνα και άλλες χώρες στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά περιστατικά λοίμωξης από το νέο κοροναϊό στη Γαλλία και τη Γερμανία. 

Σκοπός των οδηγιών αυτών είναι η ενημέρωση των εργαζομένων και των μαθητών των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, των φροντιστηρίων και γενικά των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας, σχετικά με τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV, τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης  περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη από αυτόν. 

Α. Πληροφορίες για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV

Ο 2019-nCoV είναι στέλεχος κοροναϊού που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι πιθανό ότι αναπτύχθηκε αρχικά σε κάποιο ζωικό είδος και στη συνέχεια πέρασε στον άνθρωπο. 

Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο νέος κοροναϊός πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού, ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών). Ο χρόνος επώασης της νόσου, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της μόλυνσης και της εκδήλωσης των συμπτωμάτων, δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί και υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες (μέσος χρόνος επώασης περίπου 5 ημέρες).

Το συχνότερο σύμπτωμα είναι ο πυρετός. Άλλα συμπτώματα με τα οποία μπορεί να εκδηλωθεί η λοίμωξη είναι βήχας, φαρυγγαλγία, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή, ή δύσπνοια. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει πνευμονία με σοβαρή οξεία αναπνευστική δυσχέρεια και να χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένοι πιθανώς διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρότερης νόσησης. Μέχρι στιγμής, το ποσοστό των περιστατικών που είχαν θανατηφόρο κατάληξη είναι περίπου 2%. 

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα υποχωρούν μόνα τους. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια που να προσφέρουν προστασία έναντι των κοροναϊών.

Β.Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, στο περιβάλλον των εκπαιδευτικών μονάδων (σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με ΑΔΑ: ΨΠΗΗ465ΦΥΟ-ΑΒΕ).

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς αναπνευστικών ιών περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής και  καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων. 

1. Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

 Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού  Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό,με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.   Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.  Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.  Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.  Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.  Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’,πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμάτων.  Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα να βρίσκεται κοντά στην έξοδο της αίθουσας διδασκαλίας και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού της τάξης.

2. Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης:

 Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων κυρίως στα διαλείμματα.  Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, συχνός καθαρισμός των λείωνεπιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό.   Οι εργασίες καθαρισμού να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας και τα γάντια, μετά τη χρήση τους, να απορρίπτονται.   Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το πλύσιμο των χεριών.

Επισημαίνεται ότι οι παρούσες οδηγίες έχουν συνταχθεί  με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδέχεται να τροποποιηθούν, καθώς εξελίσσεται η επιδημία.  

 

 

24Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ                                      ΙΛΙΟΝ 25/09/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

σας   ενημερώνουμε ότι 

 για λόγους ευελιξίας της ενημέρωσής σας και εξοικονόμησης χαρτιού (προστασία του περιβάλλοντος) θα παρακαλούσα να έχουμε τα e-mail σας ώστε να σας ενημερώνουμε ηλεκτρονικά.  Στείλτε μας ένα e-mail   στο e-mail  του σχολείου mail@24dim-iliou.att.sch.gr  λέγοντάς μας ποιου μαθητή γονέας είστε  ώστε να το κρατήσουμε.  Όποιος δεν έχει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  θα συνεχίσει να παίρνει ανακοινώσεις.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

24o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΙΛΙΟΥ   

  ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

1. Το πρωί στην αυλή
Φτάνοντας στο σχολείο αφήνω την τσάντα μου στο καθορισμένο σημείο και περιμένω στην αυλή. Δεν ανεβαίνω στον όροφο και δεν αφήνω την τσάντα μου έξω από την αίθουσα.
Όταν χτυπήσει το κουδούνι, μπαίνω στη σειρά του τμήματός μου για πρωινή προσευχή και είσοδο στην τάξη.
2. Στην αίθουσα
Κάθομαι στη θέση μου και ετοιμάζω τα πράγματά μου χωρίς καθυστερήσεις.
Προσέχω την ώρα του μαθήματος και δεν ενοχλώ τους συμμαθητές μου.
Αν δεν καταλαβαίνω κάτι, ζητώ το λόγο ευγενικά για να μου λυθεί η απορία.
Συνεργάζομαι με τους συμμαθητές μου. Σέβομαι και ενθαρρύνω την προσπάθεια των συμμαθητών μου και γενικά συμπεριφέρομαι στους άλλους όπως θέλω να μου συμπεριφέρονται κι εκείνοι.
Αν έχω σοβαρό λόγο να βγω έξω, ζητώ διακριτικά την άδεια.
3. Στο διάλειμμα
Όταν κτυπά το κουδούνι για διάλειμμα, βγαίνω ήρεμα έξω παίρνοντας ότι μου χρειάζεται (χρήματα, φαγητό, νερό) και η αίθουσα αδειάζει για να αεριστεί.
Στο κυλικείο ψωνίζω ακολουθώντας τη σειρά με ηρεμία και υπομονή.
Την ώρα του διαλείμματος κινούμαι και παίζω στους χώρους που έχουν οριστεί.
Παίζω ήρεμα σέβομαι τους κανόνες, λύνω τις  διαφορές μου με συζήτηση και για οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα απευθύνομαι στους εφημερεύοντες.
Με το κτύπημα του κουδουνιού για μάθημα, πηγαίνω στη γραμμή μου.
4. Σχόλασμα
Ετοιμάζω την τσάντα μου και αφήνω το θρανίο μου καθαρό.
Παίρνω τα προσωπικά μου είδη (μπουφάν, μπλούζες) για τα οποία είμαι υπεύθυνος.
Περιμένω την άδεια του δασκάλου για να αποχωρήσω.
Περιμένω στον χώρο που έχει οριστεί για την αναχώρηση μέχρι να έρθουν να με παραλάβουν οι δικοί μου άνθρωποι.

5. Γενικοί κανόνες
Διατηρώ τα βιβλία και τα τετράδιά μου καθαρά και τακτοποιημένα και βάζω στην τσάντα μου μόνο τα απαραίτητα σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Φροντίζω για τη διατήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων.
Προσέχω και δεν προκαλώ φθορές στα πράγματα του σχολείου μου (θρανία, καρέκλες, πίνακες, τοίχους).
Σέβομαι τα πράγματα των συμμαθητών μου όπως τα δικά μου και αν βρω κάτι που δεν μου ανήκει, το παραδίδω στο δάσκαλό μου.
Συμπεριφέρομαι με ευγένεια και σεβασμό προς όλους.
Προσφέρω τη βοήθειά μου σε όσους τη χρειάζονται.
Συμμετέχω ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες – εκδηλώσεις του σχολείου.
Γνωρίζω ότι έχω δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

 

Σκοπός του σχολείου είναι η ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη των πνευματικών, σωματικών και ψυχικών δυνάμεων των μαθητών και  η δημιουργία ισορροπημένων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες. Οι κανόνες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στη σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η αγωγή υγείας κ.λπ. Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται μερικοί από αυτούς τους κανόνες.

 • Η φοίτηση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτική.
 • Οι μαθητές τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος – ιδίως τηρούν την ώρα έναρξης των μαθημάτων και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης (πρωινή προσευχή, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, εκδρομές κ.ά.).
 • Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ.ά.).
 • Σε περίπτωση ασθενείας κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, μετά από απουσία τριών (3) ημερών, χρειάζεται ιατρική βεβαίωση. Σε περίπτωση απουσίας μαθητή είναι καλό να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο, όπως επίσης και το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια ιδιαίτερα σε περίπτωση μακρόχρονης ή επαναλαμβανόμενης απουσίας.  Οπωσδήποτε είναι απαραίτητο να ενημερώνει ο κηδεμόνας το σχολείο αν ο μαθητής προσβληθεί από μεταδοτική ασθένεια και δε φέρνει το μαθητή σχολείο μέχρι να γίνει απόλυτα καλά. Το τηλέφωνο του σχολείου 2102614372  είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι οι δάσκαλοι έχουν τα  σωστά τηλέφωνά σας.
 • Αν ο μαθητής για  κάποιο λόγο  πρέπει να αποχωρήσει νωρίτερα από τη λήξη των μαθημάτων πρέπει να υπογράψει σχετική δήλωση για πρόωρη αποχώρηση αυτός που θα παραλάβει το μαθητή.
 • Η άφιξη των μαθητών το πρωί γίνεται από τις 8.00 από την είσοδο του σχολείου.
 • Το κουδούνι χτυπάει 8:15 το πρωί.
 • Τα διαλείμματα γίνονται 9:40-10:00 στις 11:30-11:45 και 12:25-12:35
 • Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Παρακαλούμε να προσέρχονται οι μαθητές εγκαίρως στο σχολείο και όχι αργοπορημένοι. Όσοι αργοπορούν δε θα μπορούν να εισέλθουν αφού δε θα υπάρχει κάποιος να ανοίξει την είσοδο εφόσον θα έχουν εισέλθει όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι στις αίθουσες.
 • Οι ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί, αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν  στο προαύλιο   αποχωρούν.
 • Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στον γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς-κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.
 • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.  Αν κάποιος μαθητής θα αποχωρεί μόνος του, θα πρέπει ο κηδεμόνας ή γονέας να υπογράψει σχετική δήλωση στο γραφείο της Διεύθυνσης του Σχολείου.
 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο, και μόνο αν χρειάζεται να πάνε στο κυλικείο ή στην τουαλέτα μπαίνουν στο κτίριο. Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του.
 • Οι μαθητές παίζουν χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους που βρίσκονται στο προαύλιο.
 • Υπενθυμίζουμε ότι η ύπαρξη των κυλικείων στις σχολικές μονάδες εξυπηρετούν κυρίως σκοπούς παιδαγωγικούς και βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των μαθητών. Οι μαθητές μπορούν να διαχειρίζονται μόνοι τους τα χρήματα προκειμένου να αγοράζουν τα προϊόντα του κυλικείου γεγονός που αναμφισβήτητα τα ωφελεί και τα βοηθά να γίνουν υπεύθυνα και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες απαραίτητες για τη ζωή τους. Οι εκκρεμότητες επομένως με το κυλικείο μπορούν και πρέπει να τακτοποιούνται από τους μαθητές και όχι από τους γονείς. Αν ωστόσο κάποιος επιθυμεί να τακτοποιήσει τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες με το κυλικείο του σχολείου αυτό θα πρέπει να γίνεται Δευτέρα,  ή Παρασκευή πριν τις 8:10 το πρωί.
 • Σε περίπτωση απεργίας θα ενημερώνεστε το πρωί της ημέρας της απεργίας στις 8:10. Επομένως μην αφήνετε μαθητές στο προαύλιο πριν ενημερωθείτε.
 • Η σειρά αποχώρησης των μαθητών κατά το σχόλασμα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.
 • Οι κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από τον  δάσκαλο της τάξης. Εκείνος ορίζει ημερομηνία και ώρα τακτικής συνάντησης και επικοινωνίας. Σε περίπτωση ανάγκης ο γονέας ή κηδεμόνας μπορεί να επισκεφτεί τον εκπαιδευτικό ή τη διευθύντρια του σχολείου  αφού πρώτα  ενημερώσει τηλεφωνικά για την επίσκεψή του.
 • Οι γονείς και κηδεμόνες οφείλουν  να γνωστοποιούν στον δάσκαλο της τάξης και στη διευθύντρια  κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή. Το προσωπικό και η διεύθυνση του σχολείου θα βοηθήσουν με τον προσφορότερο τρόπο.
 • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε τον δάσκαλο της τάξης ή τη διευθύντρια του σχολείου οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα.
 • Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου την ώρα λειτουργίας του χωρίς να έχει πάρει άδεια.
 • Σε περίπτωση που οι γονείς κάποιου μαθητή είναι διαζευγμένοι ή σε διάσταση θα πρέπει το σχολείο να ενημερωθεί για την κηδεμονία.
 • Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας και οι μαθητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να μη δημιουργούν ζημιές και καταστρέφουν το κτίριο.
 • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα.
 • Η χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων, με βάση σχετική νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται για τους μαθητές ούτε στο χώρο του σχολείου ούτε και στις εκδρομές. Επίσης δεν επιτρέπονται ηλεκτρονικά παιχνίδια ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Κάθε κινητό που εντοπίζεται θα παρακρατείται  και θα παραδίδεται στον κηδεμόνα του μαθητή. Αν κάποιος κηδεμόνας θέλει να επικοινωνήσει με το μαθητή μπορεί να το κάνει τηλεφωνώντας στο σχολείο.

 

 
   

 

Διαβάστε περισσότερα: https://24dim-iliou.webnode.com/%ce%bd%ce%ad%ce%b1/