24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

seminaria_2013_LR


Ο ιστότοπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

https://www.facebook.com/groups/goneis24dim/

Το e-mail του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

goneis24dim(at)gmail.com

 

24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, μιας και είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα από την εγκατάσταση σταθμού βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο σχολείο μας, κοινοποιεί την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και ενημερώνει τους γονείς έτσι ώστε, τηρώντας τους κανόνες ασφαλούς χρήσης για την ασύρματη επικοινωνία, να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία .

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:

 Επικίνδυνη η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας

Να μη χρησιμοποιούν κινητό τα παιδιά κάτω των 14 ετών

Ημερίδα με θέμα «Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία» διοργάνωσε  ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) την 1-4-2017, υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, για την προστασία του κοινού και ιδιαιτέρως των παιδιών, από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. και προτείνουν να αλλάξουν τα εθνικά όρια έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: «Οι επιδράσεις στην υγεία, από τις ακτινοβολίες της ασύρματης τεχνολογίας, περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο, για εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικού στρες, αύξηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές των λειτουργιών μάθησης και μνήμης. Επίσης άμεσες επιπτώσεις με το μορφή πονοκεφάλων, έλλειψης συγκέντρωσης, αϋπνίες, διαταραχές μνήμης, μείωση ανοσοποιητικού συστήματος αλλεργίες κ.τ.λ. αποτελούν καθημερινά συμπτώματα, στους διαμένοντας πλησίον των κεραιών».

Όλα αυτά επιτάσσουν μια πιο προσεκτική και ενδελεχή εξέταση των επιπτώσεων από την κατάχρηση της ασύρματης επικοινωνίας (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα δίκτυα, νέες εφαρμογές, όπως η τεχνολογία του 5G, έξυπνοι μετρητές που θα αντικαταστήσουν τους αναλογικούς μετρητές της ΔΕΗ, θα αυξήσουν την ακτινοβολία και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας ).

 

Οι ομιλητές τόνισαν πως πολλές επιστημονικές μελέτες και πορίσματα Ιδρυμάτων -μεταξύ αυτών η επιστολή διαμαρτυρίας 220 επιστημόνων διεθνούς κύρους προς τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επιστολή στην οποία  γίνεται λόγος για την αύξηση των εγκεφαλικών όγκων σε πειραματικά προγράμματα, την αυξανόμενη συμπτωματολογία Ηλεκτρικής Υπερευαισθησίας-  συστήνουν πιο προσεκτική και ελεγχόμενη έκθεση στην ακτινοβολία και πρότειναν μεταξύ άλλων τα εξής: 

 

1) Να αναθεωρηθεί η νομοθεσία και να τροποποιηθούν τα όρια έκθεσης, με βάση τα νέα βιολογικά δεδομένα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών

2) Να ληφθούν μέτρα, για τη μείωση της έκθεσης των παιδιών. Να γίνεται χρήση ενσύρματου δικτύου, στα νηπιαγωγεία, σχολεία κ.α.

3) Η χορήγηση αδειών να μην περιλαμβάνει τοποθέτηση κεραιών, κοντά σε σχολεία, ημερήσια κέντρα φροντίδας, γηροκομεία, νοσοκομεία ή άλλα κτίρια όπου ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Με βάση τα συμπεράσματα της ημερίδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εξέδωσε τους κανόνες ασφαλούς χρήσης, της ασύρματης επικοινωνίας που συνίστανται στα εξής:

 

 • Χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο λογικά και για σύντομα τηλεφωνήματα.
 • Παιδιά κάτω των 14 ετών καλό είναι να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.
 • Μην βάζεις το κινητό σε επαφή με το κεφάλι σου.
 • Μην κάνεις χρήση κινητού στο αυτοκίνητο, τραίνο, αεροπλάνο ή ανελκυστήρα.
 • Μην κάνεις χρήση κινητού όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ή έγκυες γυναίκες γύρω σου.
 • Κράτησε το κινητό μακριά από το σώμα σου.
 • Όταν κάνεις χρήση κινητού κράτα απόσταση από άλλους.
 • Μην τοποθετείς το κινητό στην τσέπη σου.
 • Την νύχτα κλείνε πάντα το κινητό σου και απενεργοποίησε το Wi Fi.
 • Μην παίζεις παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο on-line, βάλτο σε airplane mode
 • Η χρήση “hands free” είναι προτιμότερη αλλά και εκεί μπορεί να υπάρξει ακτινοβολία.
 • Ασύρματα LAN (Wi FI) μπορούν να σε εκθέσουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.
 • Περιόρισε το Wi Fi και κάνε χρήση σταθερής - ενσύρματης σύνδεσης.
 • Όταν το σήμα που δέχεσαι είναι κακό μην τηλεφωνείς.
 • Αν έχεις πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάνε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα
 • Απενεργοποίησε επιλογές Wi Fi, Bluetooth, και Data, όταν δεν χρησιμοποιούνται

 

 

https://www.isathens.gr/syndikal/6743-imerida-ilektromagnitiki-aktinovolia.html

 

 

24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ